Vinete umplute cu două feluri de brânză



Ingrediente (pentru 4 persoane):

2 vinete căr­noase,
 5 roşii,
 5 cepe,
4 căţei de usturoi,
1 legătură pătrunjel,
10 frunze de busuioc,
50 g telemea,
50 g caşcaval ras,
2 linguri pesmet,
5 linguri de ulei de măsline,
15 cl vin alb sec,
 sare grunjoasă, piper.



Mod de preparare:

Spălaţi vinetele şi îndepărtaţi codiţele. Tăiaţi-le în două (pe lung) şi faceţi câte 3 crestături în fiecare ju­mă­tate (fără să tăiaţi coaja). Tur­naţi sarea în crestături şi lăsaţi vine­tele să stea circa 20 de minute.

 * Opăriţi 4 roşii, curăţaţi-le de pieliţă şi tăiaţi-le felii. Roşia rămasă tocaţi-o mărunt. Tăiaţi 3 cepe felii subţiri, iar pe cea de-a 4-a to­caţi-o mărunt şi puneţi-o departe, îm­pre­ună cu roşia tocată.

 * Zdrobiţi ustu­roiul, tăiaţi mărunt pătrunjelul verde, apoi amestecaţi-le într-un bol şi adăugaţi piper.

 * Stoarceţi jumătăţile de vânătă presându-le uşor, căliţi-le sub jetul de apă şi ştergeţi-le cu un şervet de bucătărie. Puneţi pe fiecare vânătă roşiile şi ceapa tăiată felii, adăugaţi amestecul de usturoi şi verdeaţă şi turnaţi deasupra 4 linguri de ulei (repartizat pe fiecare vânătă).

* Împrăştiaţi pe fun­dul unui vas de yena ceapa şi roşia (tocate) puse deo­parte, aşezaţi deasupra vinetele, iar la urmă vărsaţi de jur împrejur vinul alb. Băgaţi vinetele în cuptorul încins şi coaceţi-le 50 de minute, udându-le din când în când cu zeamă.

Când sunt gata, presăraţi deasupra telemeaua şi caşcavalul ras, apoi pesmetul. Udaţi-le din nou cu zea­mă şi mai lăsaţi-le 10 minute la cuptor să se gra­tineze. Serviţi-le imediat. Sunt delicioase, alături de ouă - ochiuri sau moi.


Niciun comentariu:

Online